Gratis verzending voor bestellingen vanaf € 69,95
Machine bekijken in de showroom? Bel ons voor de mogelijkheden!

0
De winkelwagen is (nog) leeg

NGK erkende smederij

De erkenningsregeling ’NGK Erkende Smederij’ heeft als doel het aantoonbaar maken van kwaliteit van ambachtelijk smeedwerk en deze te verhogen. Een bekwaam smid weet welke kwaliteit hij of zij levert, maar voor de klant/opdrachtgever is dat vaak lastiger te bepalen. De afnemer beschikt immers vaak niet over genoeg kennis van smeedwerk. Voor de branche is het van belang dat door middel van het toetsen van de smederijen volgens objectieve criteria, zoals opgenomen in deze erkenningsregeling, de vakbekwaamheid van een smederij bepaald kan worden. Aangezien het restaureren extra eisen stelt aan de smid en de smederij, is de specialisatie Restauratie ontwikkeld.

Een smederij die NGK Erkende Smederij wil worden voldoet aan twee belangrijke criteria:

1. Degelijke bedrijfsvoering

Een NGK Erkende Smederij kan aantoonbaar voldoen aan kwaliteitseisen, die ook transparant zijn voor de opdrachtgever. Deze criteria zijn in de Beoordelingsgrondslag beschreven en worden periodiek getoetst door een onafhankelijk, extern onderzoeksbureau. 

2. Vakbekwaam Smid

Het belangrijkste bezit van een smederij is de smid zelf. Smeden is een ambacht. In deze erkenningsregeling nemen de kwaliteiten van de smid een nadrukkelijke plaats in. Een smid toont zijn vakbekwaamheid aan door het afleggen van de twee NGK-gildeproeven: de Basis Gildeproef en de Gevorderden Gildeproef.

Restauratie en smeden

Het restauratievak vergt kennis en kunde, maar helaas is kennis van oude ambachten niet meer vanzelfsprekend aanwezig bij vakmensen.

Ook is restauratie een maatschappelijk gegeven, waarbij scherp gelet wordt op de kwaliteit van de vaak gesubsidieerde uitvoering. Deze beide factoren leiden er als vanzelf toe dat zowel processen, als materialen, als uitvoering in de gespecialiseerde restauratiepraktijk onderworpen zijn aan kwaliteitsborging.

 

Gratis verzending voor bestellingen vanaf € 69,95

Bestel voor meer dan € 69,95 in onze webshop en wij betalen de verzendkosten!

Naar de webshop »

Alle soorten moeren beschikbaar in onze webshop. Kijk gerust rond. Dit exemplaar: vierkante moer M10 verzinkt.

0.7744
Verkoopprijs€ 0,77

Alle soorten moeren beschikbaar in onze webshop. Kijk gerust rond. Dit exemplaar: vierkante moer M12 blank.

1.21
Verkoopprijs€ 1,21

Ornament van gietijzer voor een balkonhekwerk. Dit ornament is blank gestraald. De afmeting is 800x50 mm.

74.9958
Verkoopprijs€ 75,00

Functioneel toepasbaar met de SS.MK25 muurankerknoop. Afmetingen: 25x580 mm.

69.49998
Verkoopprijs€ 69,50
Een moment alstublieft ...